CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

: : Follow Me : :

Saturday, October 19, 2013

~ S.W.E.E.T 25 ~

25?
Ade ape pada umur kan?
Officially, I'm 25 now!
Hoyeahhh!
Bak kate org dh boleh kawen *winkwink*
Tapi pedulikan kate org
Kalau ade rezeki dan ade jodoh tak kemana pn
Mane ade org yg tak nak kawen
Betul tak?
Anyway sempena birthday kite semlm tak ade special sgt pn
Family wish
Cinta hati wish
Kawan2 wish
That's all
No celebration
But, I made a birthday cake for myself yesterday
Tadaaa........

A Rainbow Cake for me
My handmade Rainbow cake
Sbb ape kite buat rainbow cake?
Sbb....kehidupan kite penuh dgn warna warni
Kalau 1 color je tak best la kehidupan ni ye dak
Owh lupe plak
Tetibe je cinta hati kite balik mlm td
Ari tu die ckp nk balik ahad nnt
SURPRISE katanye
Die ni mmg suke tau buat surprise
I like! 
Hehe
Sbb tu la kite ckp kehidupan ni penuh dgn warna warni
Apa salahnya kadang2 tu kite buat surprise kat org yg kite sayang kn
Baru la ceria hidup ni =)
Okay la ye
Kite nak teruskan misi dan visi kite utk abiskan master secepat yg mungkin
Wish me luck guys!

-THE END-

P/s: Thank you so much utk semua yg wish birthday kite dan semua yg doakan utk kite. Love you all so much!

Tuesday, October 15, 2013

Laksa Sarawak for Raya Qurban

Hello...Hello...Helloo...!
Ha...gedik sgt tau kite ari ni!
Hikhikhik
Tak pe kan
Bukannye selalu
Sempena Hari Raya Aidiladha ni kite masak laksa sarawak
Ari tu kan kite pegi Kuching
So kite beli la paste laksa sarawak
Masa ni la nak hidang kat tetamu yg dtg kan
Kononnye nak tunjuk skill pandai masak la kan
Pada hal guna paste je
Ahahahah

Menu hari raya: LAKSA SARAWAK
Laksa sarawak ni tak mcm laksa kuale ke,laksa penang ke
Die lain drpd laksa2 yg kite slalu makan
Sbbnye laksa sarawak tak guna laksa
Die guna bihun
Kuah die pn lain dgn kuah kite kat sini
Tak payah nak pjg2 cerita la ye
Jom la kite menjamu selera
Eh...lupe plak
Sila la menjamu mata ye kwn2
Hehe =P


-THE END-

Thursday, September 26, 2013

CONFERENCE + JLN2 DI KUCHING, SARAWAK

21-24 September
Attend ISWTA 2013 conference at Pullman Kuching, Sarawak
Sambil2 tu blh la pegi jln2 kn

21 September
Flight pukul 12.10pm...naik MAS
Sampai airport Kuching dlm pukul 1.45pm
Excited + cuaks sbb nk kene present keesokannye
Sampai2 tu ex-student SV kite yg amik kat airport
Die lecturer kat UiTM Sarawak..lg pn die kawen dgn org Sarawak
So xde hal la bab jln2 ni kn
Heeeee (^_^)
Check-in dulu kat hotel..Letak brg n solat
Lps tu trus g jln2..haha
Kak Farah bwk pusing2 je dlu kat bandar Kuching tu
Mkn mee kolok kat Pasar Satok

Ticket flight n b4 fly over the sea


Lunch :)

Tempat beraduku selama berada di Kuching
My SV and her kids
Me with them
KUCHING...meow

Tak tau buah ape

Yg ni pn tak tau ape 

Mee kolok goreng...nyum2..mcm maggi je kn
22 September
Last minit punye plan
Pagi2 Puan Suzi dh ajak SV kite pegi Serikin
Nak tak nak kene ikut SV kite sbb tlg die jaga anak2 die
Dlm hati ni dok dup dap dup dap je sbb ptg tu kene present
Tp buat muka cool je
Perjalanan pegi Serikin tu ade la dlm 1jam setgh
Yg tak boleh blah tu kite pn dok shopping skali
Ingatkn bile jiwa tgh gundah gulana ni tak de la mood nk shopping kn
Termakan jugak hasutan utk shopping kat Serikin tu..haha
Kat sini ade 1 je pic sbb kite tukang angkut brg2 yg kite n SV kite shopping
Byk jugak la yg di'shopping'kn
Penuh kiri kanan tangan

Suasana Pasar Serikin
 Balik dari pasar Serikin trus siap2 utk presentation
Makin dekat nk present makin laju la degupan jantung ni kn
Punye la cuak sbb chairman kat bilik kite present tu org China sorg, org Malaysia sorg
Tp dua2 ni otai
Alhamdulillah kite present dgn jayanya even english berterabur n gagap2 kn
N i'm so lucky because no question from the chairman n audience
Weeeee (^_*)

B4 my presentation...masih boleh tersenyum :)
During my presentation
Hoyeah2
Lega ya amat bile dh present
Baru la boleh focus utk shopping..hehe
Mlm tu kite tak de ke mane
Just pegi jmpe member baik zaman hingusan dlu
Her husband pn pegi conference kat situ
Die teman husband die
Sambil2 tu boleh la honeymoon skali kn Rohana kn
Rindu sgt kat die sbb lps skolah dlu mmg tak pernah jmpe
Punye la jauh kitorg berjmpe kn
Kitorg just jln2 kat waterfront sambil sembang2
No pic with them sbb diorg tak suke bergambar

23 September
Pagi ni Yati plak present...Same SV
Chairman time ni org Egypt
Mmg otai bab MIMO-OFDM (research yg kitorg tgh buat)
After Yati present kitorg pegi sembang2 dgn Mr.Ehab ni
SV kite pn mmg nk jmpe die
So kitorg wat appoinment dgn die esok pagi just for some discussion
Lps set appoinment, kak Farah bwk pegi jln2 kat Santubong
Ade Sarawak Cultural Village kat situ
Tp kitorg tak masuk pn sbb mahal
So snap pic dari luar je la
Then kitorg pegi lunch Laksa Sarawak
Dh kenyang tu sambung plak pegi shopping kek lapis kat Zaharah kek lapis
Kat sini kak Farah ckp kek die sedap n tak manis kalau nk dibandingkn dgn yg tepi2 jln n yg kat Mira n Dayang yg slalu pemandu pelancong bwk
Kite borong 5 jenis
Ni pn tak dpt nk snap pic sbb bwk budak2 kn
Susah nk snap pic
Lps shopping kek lapis kitorg pegi pasar Satok lg sbb nk beli mee kolok n paste laksa Sarawak utk bwk balik
Mlm tu tak de wat pape
Ade gala dinner sbnrnye...tp kite tak pegi
SV kite ajak turun...tp kite malas
So dok bilik je tgk tv

Sarawak Cultural Village
Depan gerbang pn jadi la kn
Pantai Damai
Si comel Adam...anak kak Farah

Yummylicious laksa Sarawak
24 September
Meet Mr.Ehab in the morning
Lps discussion trus check out
B4 pegi airport shopping dlu kat bandar Kuching tu
Last minit punye shopping
Beli baju n key chain
Flight pukul 2.15pm
Tp delay dlm 15 minit
Sampai KLIA dlm pukul 4.50pm

Last pic b4 naik flight
That's all

-THE END-

Saturday, September 7, 2013

Bagai pinang dibelah dua

Kak Yah dh Kawin!!!
Kak Yah sgt cantik!!!
Kite jeles sgt2!!!
Okay guys
The fairy tale story begins
Kak Yah nikah sabtu mlm (31 Ogos) kat umah 
Majlis plak ahad mlm (1 September) kat Hotel Grand Dorsett, Subang
Enjoy the picas :)

Top: Mini pelamin nikah
Bottom: Meja santapan majlis resepsi (no pelamin okay)
Left: Majlis Nikah
Right: Majlis Resepsi 

 Majlis Pernikahan 1

Majlis Pernikahan 2


The Groom & The Bride
Sama cantik sama padan


The menu


Mixed up 1

Mixed up 2


The next day breakfast at Grand Dorsett Hotel, Subang


Muke2 gile camera

Cleopatra sgt..haha

 SELAMAT PENGANTIN BARU KAK YAH & HUSBAND!!
Semoga berbahagia & bercinta sampai ke syurga
You are so stunning & gorgeous 
I Love You so much kakak cantik :)

-THE END-













Sunday, August 11, 2013

TRAGEDI 1 SYAWAL

Redha dgn kejadian yg telah berlaku
Alhamdulillah tiada kecederaan serius








Friday, July 26, 2013

PreLoved Item

Kite nk jual baju2 yg kite dh tak minat nk pakai
Condition baju2 ni elok lg
Sbbnye baru 2,3 pakai
Yg tak pakai langsung pn ade
Tp hari ni kite letak 2 pieces je dlu
Sbb nk tgk dpt sambutan or tak

Small Flower Blouse
RM15
(tak pernah pakai langsung sbb leher luas sgt)

Long sleeve Polkadot
RM10
(baru 3x pakai)
P/s: If berminat blh comment kat sini or email kite manaal_88@yahoo.com

Sunday, July 14, 2013

Cooking + Baking

Huarrggghhh...PENATnye!!!
Tp kite tak kire...kite nk merepek jugak kat sini (mata dh separuh sebenarnye)
Tak nyempat2 nk tggu esok kn
Nampak bebenor tak sabornye..hehe
Sebenarnye dari pagi lg kite tak dok diam
Pagi td kite kemas rumah 
Sbb tetibe rase rajin plak nk kemas kn
Lg pn housemate tak de
Kite tinggal sorang2
Lg seronok + semangat la kite kemas umah td
Lps kemas umah plak kite siapkn bahan2 nk buat choccolate chip cookies
Ala...yg mcm Famous Amos tu
Mesti la uolls penah makan kan
Dh siap keletung keletang baking tu...ni la hasilnye

First stage chocolate chip + oat cookies
Gelap skit sbb kite letak byk cocoa powder
Kalau uolls tak nak gelap gelita mcm ni...uolls kurangkn la cocoa powder okay
Tp kite tak tipu...serius sedap cookies ni walaupun die gelap
Don't judge a book by it's cover okay!
Dh siap baking membaking ni kite siap2 nk cooking utk berbuka plak
Lauk berbuka td mmg special dari ladang la wa ckp sama lu
Nak tau ape die?
Tadaaa......

B4 and after :P
Lauk pauk simple je...tp licin kottt
Ikan goreng, sambal tempoyak, ulam timun jepun and sayur park choy goreng
Pencuci mulut plak buah pelam
Puas hati wei mkn lauk pauk ni
Kite ni kalau dpt tempoyak mmg tak nmpk org dh (^_^)
Org perak le katekn...hehe
Okay la uolls...mate kite dh terkebil-kebil dh ni dok tahan nk merepek
Good night uolls...sweet dreams

P/S: SELAMAT BERPUASA!

Monday, July 8, 2013

MyHijau Camp, Ulu Yam Selangor

-6 & 7 Julai 2013-

Setelah sekian lame tak buat aktiviti mcm ni
Last kite pegi camp pn mase form 4 kalau tak silap
Punye la berkurun kn kite tak buat aktiviti sihat ni
Tp ade la jugak pegi panjat broga last year
Kite pegi camp ni pn sbb member kite ajak jd 'ahkak' fasi
Sbbnye company die tak cukup org
So dgn muke tak malunye kite meng'volunteer'kn diri..haha
Bukan ape..kite bosan dok umah je
Lg pn dh lame tak terjebak dgn bende2 ni kn
MyHijau Camp ni event under company Green Technology Malaysia kat Bangi
Tujuan camp ni utk sedarkn diri kite semua pasal pentingnye green technology skrg ni
Kitorang bertolak dari Bangi naik bas pukul 8am mcm tu la
Sampai kat Ulu Yam tu dlm pukul 9.30
Turun bas je dh ade org tggu utk angkut beg2 budak2 ni naik kete
Sbb kitorang kene jln kaki dlm 200meter utk sampai kat camp Eagle Nest
Sampai2 je kat situ kitorang breakfast dan aktiviti terus dijalankn
Explorace and jungle tracking

Eagle Nest
Nomet and Bern

Budak2 skolah

'Ahkak2' fasi berlatar belakang budak2 skolah

Explorace

Lps jungle tracking

Air terjun
Lps dua2 aktiviti tu budak2 baru la kitorang lunch
Start ptg tu plak aktiviti indoor je
Penat le juge sbb merentas hutan dlm 1jam setgh
Tp mmg enjoy =)
Nak dijadikn cerite la kn
B4 this asyik kite je yg kene kerah kn..sbb kite skolah asrama dlu
So tibelah masanye utk jerit2 n marah2 budak2 tu
Hikhikhik
Tp deme ni tak makan saman langsung
Idak le didengonye ape yg kite ckp
Buat selambe badak je
Haish...sakit hati le jugak kn

Budak2 ni pandai sbnrnye cume tak dengor ckp org
Sabor aje le ye
Mcm2 jugak le aktiviti indoor deme tu
Tak larat kite nk cerite
Antaranye deme buat mosquito trap and solar lamp gune bahan2 yg terpakai
Menarik kot..tp kite tak de la plak snap pic bende2 tu
Selebihnye just ade consultant yg bg talk pasal Green Technology
Esok tu lps lunch kitorang gerak balik Bangi

-THE END-

Sunday, June 30, 2013

minggu kelam kelibut

Ape punye entri la kite ni..haha
By the way
Minggu ni mmg minggu yg kelam kelibut buat kite
Dgn musim jerebunye lg hari tu kn
Kite ni dh la ade asma
Tp Alhamdulillah kite sihat walafiat sampai hari ni
Lps musim jerebu tu la musim kelam kelibut kite
Mane tak kelam kelibutnye
Dpt task last minit
Hari khamis jmpe SV utk bincang pasal research kite tu
Tup2 die suruh hantar paper utk conference
Last submit 30Jun plak tu
That means hari ni la kn
Bayangkn la nk kene rephrase 2 technical paper
Mmg kelam kelibut la kejap hidup ni
Makan tak kenyang, mandi tak basah, tido tak lena
Haish! mcm org tgh jatuh cinta plak kn
Eh jap!
Mmg tgh jatuh cinta la kn
Jatuh cinta dgn technical paper =P
Sambil mkn dok bace paper tu
Sambil mandi dok teringat mcm mane nk rephrase
Time tido plak sampai termimpi-mimpi
Tak ke jatuh cinta namanye tu.. HAHA!
Okay, back to the main story
A technical paper must be <30% from PLAGIARISM
Kite check plagiarism ni gune turnitin
1st paper = 48%
2nd paper = 45%
Jenuh jugak la nk rephrase dua2 paper tu
Nasib baik ade insan2 yg baik hati menolong kite yg tak reti English ni kn
Thanks to my CINTA  and my BFF from childhood
I really appreciate it
Tanpa bantuan korang mesti kite tak sempat nk hantar
Now, Alhamdulillah..
I've submit both papers for the conference
Just pray for the papers to be accepted and I can attend the conference
Amin..

P/s: mau qada tido..hehe

Wednesday, May 22, 2013

Macaroni Goreng 'Special'

Masak...Makan...
Masak...Makan...
Tu je la keje kite
Kali ni kite masak macaroni goreng
Kite tambah 'special' kat belakang tu sbb kite masak utk CINTA

Hambik kau....satu kuali kite masak..dh mcm nk buat kenduri

P/S:
- Makan macaroni sampai muntah sbb byk sgt. Haha! -

Friday, May 17, 2013

Belated Wish

Ehem...Ehem...
Kite ni mmg suke update bende2 yg dh lepas ni
Ketinggalan zaman betul
Ahaha
Tapi kire ok la jugak kan
Better Late Than Never *Wink*
Firstly, kite nk wish kat encik
"HAPPY MOTHER'S DAY"
You are the BEST mummy in the world
I Love You Always

Ni gmbr time convo degree bln 11 last year...in shaa Allah next year gmbr convo master plak ye encik :)
*Please pray for me*

Second wish ni still utk encik
"HAPPY TEACHER'S DAY"
You are the 1st teacher in my life
And of course because of your profession was a teacher last time
Ucapan hari guru ni jugak kite ucapkn kpd semua guru dan pensyarah
Especially to TEACHERS & LECTURERS:
1- SK Seri Manjung (SKSM)
2- SEMESTI
3- UiTM Pulau Pinang
4- UiTM Shah Alam
Thank you sbb mendidik kite sampai jadi 'orang' =P



So, sempena hari ibu dan hari guru ni
Tetibe kite rajin nak buat Red Velvet cupcake
Saje buat utk supervisor kite --> Dr. Azlina

Cute Red Velvet Cuppycake :)

Sori la ye sbb kite snap sebijik ni je
Sbnrnye byk lg cupcake tu
Cuma kite lupe nk snap byk2

P/S:
- Sila jgn lupe souvenir utk kite yg kene tinggal ni ye ENCIK, KAKAK and ADIK -
- Semoga anak2 supervisor kite cepat sembuh...diorg kene chickenpox -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...